Asigura trecerea de la informatia generala, continuta in Zodiace, la cea cu caracter paricularizat, modulata pe individualitatea si unicitatea specifica fiacarei persoane. In consecinta, semnul zodiacal reprezinta caracterul individului in linii mari si in special pana la varsta de 28 de ani, dupa aceasta varsta persoana avand mai mult trasaturi caracteristice ascendentului sau.

Interpretarea Ascendentului trebuie facuta in functie de natura si felul semnului zodiacal pe care il ocupa. Astfel, intalnim diverse tipuri de Ascendente grupate in Semne de Aer, Foc, Apa, Pamant sau in Semne Cardinale, Fixe, Mutabile, fiecare avand caracteristici deosebite.

ZODIA ASCENDENTA (ASCENDENTUL)

Reprezinta zodia care se ridica la orizont in momentul nasterii individului. Daca zodia natala este cel mai cunoscut element astrologic, fiind calculata cel mai simplu, pornind de la ziua in care s-a nascut individul, zodia ascendenta necesita un calcul specializat, pentru fiecare persoana in parte, in functie de ziua, luna, anul, ora si minutul nasterii, cat si locul nasterii, mai precis coordonatele geografice ale locului in care acesta a vazut lumina zilei.

Acesta este motivul pentru care ora nasterii este atat de importanta la calcularea unui horoscop personal. Ascendentul poate avea uneori o influenta covarsitoare asupra unui nativ : daca, la momentul nasterii, in semnul in care se afla Ascendentului se gasesc mai multe planete, este foarte posibil ca acel nativ sa aiba mai degraba caracteristicile zodiei in care are Ascendentul decat cele ale zodiei natale. Ascendentul da nativului trasaturi asemanatoare zodiei corespondente, dar pot exista si multe deosebiri insa caracteristicile Ascendentului corelate cu cele ale zodiei natale sunt cele care dau o imagine detaliata a personalitatii individului.

About Parapsihologul Nicky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *